This small 400 sf addition to a rural house, located in the low mountain area of North-East Italy, opens up the existing stone walls re-orienting living and study spaces towards the valley. The modern character of the new construction also provides a new terrace that radically expands the studio space, located under the pitched roof’s eave, with a 270 degrees vista above the hilltop behind the house, towards a protected national park.

The new entrance and stair at the ground level set up a sequence climbing up in parallel with the slope behind the building, with a fully-glazed corner that also opens the views from the living room. At the first level the addition includes kitchen and dining areas, both lit by a continuous band of horizontal windows. The sloping volume of the master bedroom’s bath is on the opposite side. At the ground level, two additional bedrooms and bathrooms, plus an additional study, provide abundant guest spaces.